Екстри

Падането на Ерхнатор

Един безименен свят е напът да изчезне завинаги в ненаситната паст на всепоглъщащия Хаос. В него градът Ерхнатор стои като последен бастион срещу напредващата вълна от разруха, но времето за неговите жители бързо изтича. Легионите от летящата крепост Анорр, под предводителството на лорд Куор-Адамарант, се готвят за последна атака и скоро десетките великолепни достигащи небето кули ще останат само в спомените на нашествениците. Насред бушуващия конфликт и в последните часове на умиращия свят, Ра’маен от Ет’елианите се готви да изпълни последната стъпка от един грандиозен план, който се простира хилядолетие в миналото. План, чиито последствия ще разтърсят сърцевината на Ниамару.

Паралелни разкази: Уважаеми читатели, тук ще намерите два разказа за едно и също събитие, но видяно през очите на двама съвсем различни герои. Пожелавам ви приятно четене!

Безразсъдството на Куор

Разказ

В Аартох-Даггарас не е лесно да скриеш мислите си от Моритан, а още по-малко да проведеш престъпващ догмите експеримент без Повелителят на Хаоса да заподозре нещо. Но Куор-Адамарант не е някой, който би се спрял пред подобно предизвикателство. След хилядолетие на внимателно планиране, проучвания и подготовка, сега настъпва моментът на изпълнението. Времето и мястото са от критично значение за успеха – един умиращ свят точно на границата между Ниамару и Хаоса. Куор е готов да поеме риска, но доколко може да се довери на своята загадъчна партньорка?

Планът на Ра'маен

Разказ

Краят на света е чудесен момент за тайна среща, смята Ра’маен – особено когато въпросната среща е с д’амнос. Настъпващата вълна от всепоглъщащ Хаос не само ще държи настрана всякакви любопитни индивиди, но и ще изтрие всички доказателства за случилото се. Все пак, ритуалът за сплитане на душите оставя твърде ярки Магически шарки след себе си, а точно сега потайността е от изключителна важност за плана ѝ. Ра’маен няма търпение да изпълни тази последна, опасна стъпка и най-после да разбере дали плодът на толкова усилия ще се окаже омайващо горчив или опасно сладък.

Очаквайте скоро!