Сага за Сърцето на Анаранд

Всеки индивид е ефимерен

Всяка цивилизация е мимолетна

Всеки свят е обречен да се превърне в част от Хаоса

Съпротивата ще донесе само страдания и мъка

Преди четири хиляди години един отчаян ход от страна на Повелителите успява да измъкне Анаранд’арис от пипалата на настъпващия Хаос. Жертвайки фундамента на своята сила – могъщия артефакт, наречен Сърцето на Анаранд – те възпират нашествието на Моритан и Господарите на Хаоса, и запазват своя обичан свят от неговия досег.

Но четири хилядолетия са дълго време и Повелителите вече ги няма. Руините и спомените за древната империя Лир’Анаранд са извехтели, раздробени и потънали в забвение. Водени от жаждата да разберат повече за това, как е устроен светът им, много Търсачи на Знание се впускат в преследване на тайните от миналото. Тайни, които са колкото чудни, толкова и опасни. Тези открития привличат неустоимо властолюбивия елит на Анаранд, чийто представители често прибягват до подлост, кражби и убийства, за да се сдобият с тях за своите замисли. Но паралелно с тях Господарите на Хаоса не стоят безучастно – те също търсят фрагментите от пъзела, който да превърне и този свят завинаги в част от владенията на Моритан.

Опорите на Анранд’арис са на път да се срутят. Старата война за съществуването на самия свят е на път да започне отново. Безсмъртните участници в този конфликт се борят за надмощие от хилядолетия, но появата на един нов индивид ще наруши баланса на силите. Само времето ще покаже, чия страна ще вземе той и в каква посока ще наклони везните.

Сърцето на Анаранд

Книга I: Пробуждане

Анаранд’арис е обречен свят-листо, застинал несигурно между двата първоизточника на сътворението – вселенското Цвете и всепоглъщащия Хаос. От четири хилядолетия единственото, което опазва този крехък свят от унищожението, е изгубеният артефакт Сърцето на Анаранд.

Но времето на това откупено с кръв и саможертва съществуване изтича…

Каел Ворат, комит на най-северната област на царство Кириадор и пазител на Границата с Пустошта, е измъчван от тревожни сънища. В тях е преследван от своя смъртоносен блян – пламенна червенокоса красавица, която в миналото безмилостно се е опитвала да отнеме живота му. Нещо повече от смъртна жена, от десет години тя лежи в мъртвешки покой в криптата под замъка му, пронизана не за пръв път от собствения му кинжал. Скоро магията, която я сдържа в покой, ще се изчерпи и тя отново ще възкръсне, гневна и жадуваща да поднови преследването.

Но това е тревога за бъдещето. Каел си има по-голяма грижа. Брат му изпраща зов за помощ и комитът трябва да остави своето владение и да поеме на опасно приключение, в което врагове го дебнат на всяка крачка. Каел се озовава в центъра на древен конфликт и по следите на мистериозна конспирация срещу света и неговите устои. Той ще трябва да постави под въпрос собствената си същност, за да разбере истини, които хилядолетия наред са останали скрити.

А любовта? Тя убива по-сигурно и от омразата в този обърнат свят, в който Доброто и Злото не са това, което очаквате…

Сърцето на Анаранд, Книга I: Пробуждане
ISBN:
9789542845737
Издателство:
СИЕЛА
Година на публикуване:
2024
Формат:
Мека корица
Вижте в Goodreads:

Купете сега от: